Παπαγεωργίου: Εδραιώνεται η αυτοκίνηση με φυσικό αέριο στην Ελλάδα

.
Το πρώτο πρατήριο φυσικού αερίου για οχήματα “FISIKON” στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε σήμερα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Παπαγεωργίου χαρακτήρισε τη λειτουργία του πρατηρίου ως ένα σημαντικό βήμα στην πορεία εδραίωσης της αυτοκίνησης με φυσικό αέριο στη χώρα μας, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ώριμη και ασφαλή τεχνολογία.

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ σημείωσε παράλληλα ότι η αυτοκίνηση με φυσικό αέριο αποτελεί συμφέρουσα και οικονομική λύση καθώς και ότι «η δημιουργία νέων πρατηρίων φυσικού αερίου χαράζει νέους δρόμους σε μία αγορά που έχει πολλαπλά πληγεί από την οικονομική κρίση, αυτή του αυτοκινήτου».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε:

«Η ΔΕΠΑ, διαχρονικά πρωτοπόρος σε τεχνολογικές εφαρμογές, διευρύνει το φάσμα χρήσεων του φυσικού αερίου και εισάγει πλέον με επιτυχία στις ζωές και τους δρόμους των Ελλήνων πολιτών μία βιώσιμη και εφικτή εναλλακτική πρόταση στα συμβατικά καύσιμα.

Τεχνολογία που σημειωτέον είναι ήδη ώριμη, ασφαλής, με τεράστια εφαρμογή παγκοσμίως. Και στην Ελλάδα άλλωστε, εδώ και μερικά χρόνια, λειτουργούν δύο από τους μεγαλύτερους σταθμούς ανεφοδιασμού στην Ευρώπη, οι οποίοι τροφοδοτούν ένα στόλο περίπου 700 λεωφορείων και απορριμματοφόρων, καθώς και διάφορα οχήματα επαγγελματικής και ιδιωτικής χρήσης.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα καύσιμο ιδιαίτερα καθαρό και περιβαλλοντικά φιλικό:  Με ενίσχυση της χρήσης φυσικού αερίου στα οχήματα μειώνουμε τους ρύπους, ρύποι που κατά το ένα τρίτο σήμερα προκαλούνται από τη χρήση των μέσων μεταφοράς.
Φροντίζουμε έτσι για καθαρές πόλεις, με καθαρό αέρα, πολύ χαμηλότερους θορύβους.

Παράλληλα, η αυτοκίνηση με χρήση φυσικού αερίου αποτελεί πράγματι μία συμφέρουσα και οικονομική λύση: Φθηνότερο καύσιμο αξιοποιείται στην κίνηση αποδοτικότερων οχημάτων με μεγαλύτερη αυτονομία και συνολικά μεγαλύτερο κύκλο ζωής.

Τέλος, η δημιουργία νέων πρατηρίων φυσικού αερίου χαράζει νέους δρόμους σε μία αγορά που έχει πολλαπλά πληγεί από την οικονομική κρίση, αυτή του αυτοκινήτου. Αναζωογονεί τη διαχρονική αγάπη του Έλληνα πολίτη για την αυτοκίνηση και δημιουργεί δυναμικές συνέργειες που τονώνουν τον κλάδο της αγοράς αυτοκινήτου.

Σήμερα η μεγάλη μας πρόκληση είναι να αξιοποιούμε όσα με κόπο πετυχαίνουμε, όσα οφέλη εξασφαλίζουμε για την Ελλάδα, ώστε να θέσουμε πράγματι την Ενέργεια του αύριο στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε εμείς, αλλά και τα παιδιά μας.

Εκπληρώνουμε έτσι ένα από τα πρωταρχικά μας καθήκοντα, να ενεργήσουμε συντονισμένα και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καθαρότερο, ασφαλέστερο και ομορφότερο περιβάλλον. 
Να προστατεύσουμε τον αέρα τον οποίο αναπνέουμε,  το περιβάλλον και τις πόλεις στις οποίες ζούμε, και ταυτόχρονα να παρέχουμε όσο το δυνατό πιο προσιτές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες στον πολίτη, δημιουργώντας νέες αγορές, νέες ειδικότητες και νέες θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά.

Αυτό θα το πετύχουμε αλλάζοντας, μεταξύ άλλων, τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την ενέργεια μας.
Αξιοποιώντας την, για να τροφοδοτήσουμε καθαρά και αποδοτικά τις μεταφορικές ανάγκες της κοινωνίας μας.
Προσελκύοντας επενδύσεις, που αλλάζουν και αναβαθμίζουν τη ζωή όλων των Ελλήνων πολιτών.
Και ταυτόχρονα, όταν όλα αυτά συμβαίνουν, αυτομάτως δημιουργείται θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη της χώρας.

Τα εναλλακτικά καύσιμα μπορούμε, και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε ως «γέφυρα» προς ένα καλύτερο αύριο.
Για το σκοπό αυτό, βάζουμε από σήμερα μπροστά, «ανάβουμε τις μηχανές» για να διασφαλίσουμε πως σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η αεριοκίνηση, θα μπουν στη ζωή και την καθημερινότητα του  Έλληνα πολίτη.

Φίλες και φίλοι,

Η αυτοκίνηση με καύσιμο το φυσικό αέριο έχει μεγάλες προοπτικές να εδραιωθεί στην Ελλάδα. Νέα πρατήρια ανοίγουν σύντομα σε όλες τις περιοχές που περιλαμβάνει το δίκτυο φυσικού αερίου, νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται.

Ο τελικός στόχος είναι, με υπομονή και επιμονή, να δημιουργήσουμε νέες δραστηριότητες, γιατί αυτές είναι τελικά που θα επαναφέρουν την Ανάπτυξη στη χώρα.

Το αύριο στις μεταφορές, είναι από σήμερα εδώ.


Σας ευχαριστώ πολύ.»