Αεριοκίνηση και μετατροπή κινητήρων σε φυσικού αερίου στο επίκεντρο συνεδρίου στη Λάρισα

.
Με επιτυχία διεξήχθη στη Λάρισα την Πέμπτη 7 Μάϊου συνέδριο με θέμα «Διείσδυση του φυσικού αερίου» σε αίθουσα του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το «Ενεργειακό Βήμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης», αναλυθήκαν  διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του φυσικού αερίου όπως το θεσμικό πλαίσιο, η αεριοκίνηση, οι μετατροπές κινητήρων σε φυσικό αέριο, η τιμολογιακή πολιτική, η συμπαραγωγή, η αεριοδότηση θερμοκηπίων καθώς και διάφορα τεχνικά ζητήματα.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, καθηγητής Αθ. Καίσης και Πρόεδρος του Ενεργειακού Βήματος εξέφρασε τις ικανοποίηση του για την επιτυχία της εκδήλωσης και τόνισε ότι «η εν λόγω εκδήλωση απευθύνεται στους ανθρώπους της πράξης. Καταδεικνύεται η χρήση του φυσικού αερίου στις σύγχρονες τεχνολογίες, τα αυτοκίνητα, τα θερμοκήπια και ό,τι άλλο είναι χρήσιμο στην περιοχή της Θεσσαλίας. Η ευρύτερη περιοχή εξαιτίας της οικονομίας και των ανθρώπων της, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη».

Από τη μεριά του ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Γενικός Γραμματέας του Ενεργειακού Βήματος κ. Λεωνίδας Μπακούρας σημείωσε τα ακόλουθα: «Σκοπός του Βήματος είναι η διάδοση της τεχνογνωσίας σε όλον τον τεχνικό κόσμο. Στόχος είναι η συμβολή του Ενεργειακού Βήματος σε νέες επενδύσεις τόσο στη Θεσσαλία όσο και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και η περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, αφού το 53% των κατοίκων της  Θεσσαλίας το χρησιμοποιούν ήδη στον οικιακό τομέα.  Η τιμολογιακή πολιτική θα βοηθάει συνεχώς τον κόσμο. Ήδη έχουμε μια μείωση της τάξης του 13-16% τον μήνα Μάιο και αναμένεται περαιτέρω μείωση της τιμής σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΠΑ μετά  τον Ιούλιο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος φορέων  της τοπικής κοινωνίας καθώς και εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων και συνδέσμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του φυσικού αερίου. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εξής: ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Fisikon, Αέριο Θεσσαλίας, Αέριο Θεσσαλονίκης, Φυσικό Αέριο Αττικής, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΚΟ και Elpedison.